Reumatism: Ce este, Care sunt Simptomele & Tratament

Reumatism lombar

Durerile osoase obişnuite Odată cu sosirea sezonului rece sosesc şi ploile, vântul, umiditatea, temperaturile joase și chiar durerile de spate, articulare Ce sunt reumatismele? Două dintre cele mai importante boli reumatice sunt artrita reumatoidă și reumatismul articular acut sau reumatism lombar reumatică sau febra reumatică.

reumatism lombar

Artrita reumatoidă Artrita reumatoidă este o boală autoimună: sistemul imunitar care reumatism lombar trebui să apere organismul de agenții nocivi externi atacă în schimb componentele proprii ale organismului.

În artrita reumatoidă sunt atacate cu precădere micile articulații și se observă apariția simetrică a unor leziuni la nivelul articulațiilor ambelor mâini, ale ambelor încheieturi, ale ambelor coturi etc.

Reumatism: Ce este, Care sunt Simptomele & Tratament

Uneori, pot fi afectate inclusiv articulațiile medicamente pentru tratamentul articulațiilor şi tendoanele. Prin analiza de sânge se descoperă de obicei prezenţa unui autoanticorp, denumit factor reumatoid. Boala reumatică Este o boală inflamatorie acută, care poate să apară ca o complicație a reumatism lombar infecții acute a tractului respirator superior amigdalite, faringite cauzate de streptococul beta-hemolitic grup A.

Anticorpii specifici pe care sistemul imunitar îi produce pentru a lupta cu microorganismul patogen după înfrângerea infecției atacă, în acest caz, diverse componente ale organismului: articulațiile, țesutul subcutanat, uneori sistemul nervos central și, în principal, inima, unde pot provoca leziuni grave, în special la nivelul valvelor cardiace auscultația detectează prezența unui suflu cardiac.

reumatism lombar

Artroza este o afecţiune de reumatism lombar cronică reumatism lombar afectează în principal șoldul, genunchii, coloana vertebrală, umarul si gleznele, provocând durere de obicei mai intensă dimineața, dar care, în formele reumatism lombar avansate, devine practic neîntreruptă; de asemenea, durerea este asociată cu o capacitate redusă de mișcare care poate duce la imobilitate.

Aceasta se tratează cu analgezice, antiinflamatorii și mai ales cu terapii fizice gimnastică, masaje etc În fine, este bine să se acorde atenție reumatism lombar şi curenților de aer: în timpul verii este necesară evitarea curenţilor de aer şi diferenţelor bruşte de temperatură din mediile cu aer condiționat, iar în timpul iernii se recomandă acoperirea adecvată pentru a evita frigul și umiditatea.

reumatism lombar